onama-heder

O nama

Agencija za prevođenje Profis osnovana je 2006. godine u Sarajevu. Ova agencija vrši stručne prijevode za više od deset jezičkih kombinacija, a imamo tendenciju da, u kooperacijama sa evropskim partnerima, i proširimo svoju ponudu.

U saradnji sa visokoobrazovanim prevodiocima i prevoditeljkama iz cijele Bosne i Hercegovine i sudskim tumačima u našoj agenciji, po izuzetno povoljnim uslovima obezbjeđujemo profesionalne usluge prijevoda, lektorisanja i web-administracije. Za prijevode garantujemo profesionalni kvalitet, dogovoreni rok te čuvanje poslovne tajne. Svojim klijentima uvijek stojimo na raspolaganju i rado ih savjetujemo kada je riječ o organizaciji bilo kojeg vida dešavanja za koju je potreban prevodilac ili više njih. Takođe, rado ćemo im izaći u susret za lektorisanje svih materijala koje nam dostave, po još povoljnijim cijenama.

Agencija za prevođenje Profis Sarajevo stekla je od 2006. godine puno povjerenje mnogih kompanija, udruženja, vladinih i međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj, Turskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Srbiji i Sloveniji. Ono što se pokazuje sve važnijim za naše klijente i što takođe predstavlja oličenje našeg profesionalnog djelovanja jeste to da smo već od samog početka prepoznali da su integrirane usluge prevođenja, lektorisanja, planiranja i izrade web-stranica i promotivnih materijala veoma značajne za naše klijente. Stoga smo, kako bismo svojim klijentima ponudili sve usluge na jednom mjestu, ostvarili saradnju sa odgovarajućim firmama.

Dok prevodimo, lektorišemo i izvorne tekstove koje nam klijenti dostavljaju, preporučujemo vrstu internetske prezentacije koja bi bila u skladu sa profilom kompanije, radimo na njenoj izradi i direktno unosimo tekstove u vašu internetsku prezentaciju. Takođe, brzo i efikasno pripremamo i štampamo promotivne materijale, na dosadašnje zadovoljstvo svih klijenata.

Mi štedimo vaše vrijeme i novac jer smo upoznati s vašim aktivnostima.

Profis tim


Tihana Puzić

Osnivačica / Stalna sudska tumačica za njemački i engleski jezik

Stalna sudska tumačica za njemački i engleski jezik. Tihana je osnivačica koja stremi stalnom unapređenju poslovanja naše agencije i koja uvijek osluškuje puls klijenata i zaposlenika.

 

Dario Jakovljević

Direktor

Direktor, sudski tumač za engleski jezik – Primjer je svima, uvijek nasmijan i fokusiran na zadatke, prva i posljednja tačka obezbjeđenja kvaliteta.

 

Nejira Čardaklija

Voditeljica projekata i stalna sudska tumačica za njemački jezik

Voditeljica projekata i stalna sudska tumačica za njemački jezik (pismeno i usmeno prevođenje) – Magistrica je njemačkog jezika s nevjerovatnom energijom u svakodnevnom radu.

 

Amar Kešo

Voditelj projekata

Voditelj projekata, prevodilac za engleski jezik (pismeno prevođenje). Naš najmlađi član tima koji se ističe komunikacijskim vještinama prema klijentima, timu i vanjskim saradnicima.

 

Michelle Grujić

Prevoditeljica za njemački i engleski jezik

prevoditeljica za njemački i engleski jezik – Čak i najzahtjevniji tehnički prevodi postaju čitljivi tekstovi, zadržavajući stručnu terminologiju pod stručnim okom Michelle.