onama-heder

O nama

Agencija za prevođenje Profis osnovana je 2006. godine u Sarajevu. Ova agencija vrši stručne prijevode za više od deset jezičkih kombinacija, a imamo tendenciju da, u kooperacijama s evropskim partnerima, i proširimo svoju ponudu.

U saradnji s visokoobrazovanim prevodiocima i prevoditeljicama iz cijele Bosne i Hercegovine i sudskim tumačima u našoj agenciji, po iznimno povoljnim uvjetima osiguravamo profesionalne usluge prijevoda, lektoriranja i web-administracije. Za prijevode garantiramo profesionalan kvalitet, dogovoreni rok te čuvanje poslovne tajne. Svojim klijentima uvijek stojimo na raspolaganju i rado ih savjetujemo kad je riječ o organizaciji bilo kojeg vida dešavanja za koji je potreban prevodilac ili više njih. Također, rado ćemo im izaći u susret za lektoriranje svih materijala koje nam dostave, po još povoljnijim cijenama.

Agencija za prevođenje Profis Sarajevo stekla je od 2006. godine puno povjerenje mnogih kompanija, udruženja, vladinih i međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj, Turskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Srbiji i Sloveniji. Ono što se pokazuje sve bitnijim za naše klijente i što također predstavlja oličenje našeg profesionalnog djelovanja jeste to da smo već od samog početka prepoznali da su integrirane usluge prevođenja, lektoriranja, planiranja i izrade web-stranica i promotivnih materijala veoma značajne za naše klijente. Stoga smo, kako bismo svojim klijentima ponudili sve usluge na jednom mjestu, ostvarili saradnju s odgovarajućim firmama.

Dok prevodimo, lektoriramo i izvorne tekstove koje nam klijenti dostavljaju, preporučujemo vrstu internetske prezentacije koja bi bila u skladu s profilom kompanije, radimo na njenoj izradi i direktno unosimo tekstove u vašu internetsku prezentaciju. Također, brzo i efikasno pripremamo i štampamo promotivne materijale, na dosadašnje zadovoljstvo svih klijenata.

Mi štedimo vaše vrijeme i novac jer smo upoznati s vašim aktivnostima.

Profis tim


Tihana Puzić

Osnivačica / Stalna sudska tumačica za njemački i engleski jezik

Stalna sudska tumačica za njemački i engleski jezik. Tihana je osnivačica koja stremi stalnom unapređenju poslovanja naše agencije i koja uvijek osluškuje puls klijenata i uposlenika.

 

Dario Jakovljević

Direktor / Stalni sudski tumač za engleski jezik

Direktor, sudski tumač za engleski jezik – Primjer je svima, uvijek nasmijan i fokusiran na zadatke, prva i posljednja tačka osiguranja kvaliteta.

 

Nejira Čardaklija

Voditeljica projekata i stalna sudska tumačica za njemački jezik

Voditeljica projekata i stalna sudska tumačica za njemački jezik (pismeno i usmeno prevođenje) – Magistrica je njemačkog jezika s nevjerovatnom energijom u svakodnevnom radu.

 

Amar Kešo

Voditelj projekata

Voditelj projekata, prevoditelj za engleski jezik (pismeno prevođenje). Naš najmlađi član tima koji se ističe komunikacijskim vještinama prema klijentima, timu i vanjskim saradnicima.

 

Michelle Grujić

Prevoditeljica za njemački i engleski jezik

Prevoditeljica za njemački i engleski jezik – Čak i najzahtjevniji tehnički prijevodi postaju čitljivi tekstovi, zadržavajući stručnu terminologiju pod stručnim okom Michelle.